Πυρηνικός εφιάλτης από την Τουρκία – Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών – Κίνδυνος για την Ελλάδα (Χάρτης)

«Μέσα σε ένα μήνα θα ξεκινήσει η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου» ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών, Νιχάτ Ζεϊμπεκτζί, μία μέρα μετά τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Φτάσαμε σε σημείο στο οποίο σε ένα μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου» δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος Υπουργός, σύμφωνα με το star.gr.

Την περασμένη Τετάρτη, ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο πρώτος αντιδραστήρας του Άκκουγιου θα τεθεί σε εφαρμογή το 2023, ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Ρωσία θα επενδύσει 22 δις για την κατασκευή του.

Σε ενεργό σεισμικό ρήγμα θα κατασκευαστεί ο σταθμός
Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού συνολικής ισχύος 1.600 μεγαβάτ επάνω σε ένα… ενεργό σεισμικό ρήγμα, με καταστροφικό παρελθόν, υποθηκεύει το μέλλον της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

PyrinikosStathmosTourkia02

Η Ελλάδα έχει, ήδη, προβεί στο παρελθόν σε σειρά διαβημάτων τόσο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και προς τη Γερμανία σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας. Ωστόσο, Ουάσινγκτον και Βόννη φάνηκαν να μην συμμερίζονται τις ελληνικές ανησυχίες.

Πηγή: star.gr