Νέα «σφαλιάρα» για την Τουρκία – Οι γερμανικές Αρχές ερευνούν Τούρκους ιμάμηδες για κατασκοπεία!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ιμάμηδες σε Γερμανία και Αυστρία έχουν κατηγορηθεί ανοικτά για κατασκοπεία.

Το ζήτημα του ρόλου και της δράσης γενικώς των ιμάμηδων που στέλνει η Τουρκία -και συγκεκριμένα η πανίσχυρη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων- σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπου υπάρχουν πολυάριθμες τουρκικές κοινότητες έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, που ο Ερντογάν τα έχει βάλει με τους Κούρδους, τους αλεβίτες κι εσχάτως με τους οπαδούς του Γκιουλέν.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ιμάμηδες σε Γερμανία και Αυστρία έχουν κατηγορηθεί ανοικτά για κατασκοπεία, σύμφωνα με το pontos-news.gr.

Τη φορά αυτή ήλθε η σειρά τεσσάρων ιμάμηδων που ανήκουν στην περίφημη DİTİB, υπηρεσία που υπάγεται στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων του τουρκικού κράτους, για τους οποίους ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας της Γερμανίας έχει διατάξει έρευνα στα σπίτια τους, επειδή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κατασκοπεία εις βάρος της Γερμανίας και υπέρ της Τουρκίας. Με βάση το spiegel.de, τμήματα της Ομοσπονδιακής Ασφάλειας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας διενήργησαν έρευνα στα σπίτια τεσσάρων ιμάμηδων του DİTİB και ζήτησαν τη σύλληψή τους. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας προς στιγμήν δεν έκανε δεκτό το αίτημα, διέταξε όμως να κρατηθεί μυστική η έρευνα.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες γίνονται λίγες μέρες πριν από τη συγκέντρωση στην οποία θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Γερμανία, και πριν από την επίσκεψη του διοικητή της MIT Χακάν Φιντάν.