«Αυτή ήταν μόνο η αρχή»: Φυτώριο τζιχαντιστών η Ευρώπη – Που είναι η βάση στρατολόγησης τους

Οι τζιχαντιστές δρουν ως μοναχικοί λύκοι ή με μικρές ευέλικτες ομάδες σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι βασικοί τους πυρήνες είναι σε Βέλγιο, Γαλλία και Μ. Βρετανία.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ώρες μετά την επίθεση, δείχνει έναν άντρα που ισχυρίζεται ότι το μακελειό στο Μάντσεστερ έγινε στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους. Το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με στρατιωτικό μαντήλι, ενώ πίσω του έχει τη σημαία του ISIS.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή!» βρυχάται. «Τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ αρχίζουν να επιτίθενται σε όλους τους Σταυροφόρους. Αλλάχ Ακμπάρ».

Στο τέλος, σήκωσε ένα χαρτί που γράφει Μάντσεστερ 2017-05-22.

Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι η Ευρώπη έχει μετατραπεί σε φυτώριο τζιχαντιστών. Βάση στρατολόγησης θεωρείται το Μόλενμπεκ στο Βέλγιο. Προπύργιο το Μπέρμινχαμ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Μάντσεστερ. Ένα τεράστιο τρομοκρατικό δίκτυο έχει στηθεί κάτω από τη μύτη των υπηρεσιών ασφαλείας και οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας μετατρέπονται σε φονικές μηχανές.

Οι τζιχαντιστες ανεβάζουν προπαγανδιστικά videos του Ισλαμικού κράτους. Προσηλυτίζουν νεαρούς μουσουλμάνους μέσω social media. Μοιράζουν ακόμη και φυλλάδια στις γειτονιές, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.